Utvecklingschef Kjell Hult slutar till sommaren

Kommunens utvecklingschef Kjell Hult lämnar sin tjänst till sommaren. Kjell Hult har arbetat i många år med den strategiska samhällsplaneringen i kommunen och har nu med ålderns rätt bestämt sig för att sluta.

- När kommunen i höstas lade fast sitt tillväxtprogram för utbyggnaden de närmaste tio åren, kändes det som ett lämpligt avslut för min del och en lämplig tidpunktför mig att lämna över till en ny organisation att svara för genomförandet.

Kjell Hult, med sin strategiska kompetens, kommer under våren att starta upp kommunens arbete med en ny vision. Kommunstyrelsen har lagt fast att Alingsås måste ha en spaning långt in i framtiden, fram mot 2040. Under våren kommer därför ett brett arbete, i form av workshops och dialog med invånarna, att genomföras.

- Själv är jag mycket intresserad av alla former av strategisk samhällsplanering och tänker mig efter sommaren en ny konsultroll. Hela Västsverige står ju inför kraftig utbyggnad av bostäder och infrastruktur, där man skulle kunna spela en viss roll. Det vore kul att vara entreprenören i stället för beställaren, säger han.

- Kjell Hult har varit en stor tillgång i kommunens strategi- och utvecklingsarbete under många år. Kjell kommer nu att släppa alla övriga åtaganden och kommer fram till sommaren bara att koncentrera sig på visionsuppdraget, säger Susanne Wirdemo, tf kommundirektör.