foretag365
foretag365

Ny kurs ska ge mindre företag kickstart på affärerna

I samarbete med Business Region Göteborg drar Alingsås Business Center, ABC, snart igång en pilotkurs – som ska hjälpa mindre företag att hitta sina framgångsfaktorer. - Man kan se det som en möjlighet att hitta nästa nivå i sitt småföretagande, säger Jenny Almén Linn, näringslivsstrateg på ABC.

Höstens fullbokade klass i nyföretagande är knappt över – och nu står det klart att det blir en fristående fortsättning.

I kursen ”Företag365” är nämligen tanken att nyföretagare eller småföretagare ska få hjälp att snabbt ta nästa steg i att förvandla sitt företagande till guld.
Fyra träffar på tre timmar vardera med fokus på affärsmodell, marknadsföring, ekonomi och försäljning ska åtminstone ge goda förutsättningar till just det.
- Varken vi eller BRG (Business Region Göteborg), har testat den här modellen förut men det känns helt rätt. En av de stora utmaningarna i företagande är att när man väl kommit igång att därefter veta hur och när man ska ta det där nästa steget för att få företaget att verkligen lyfta. Här får man en möjlighet att slipa på affärsmodellen, ställa frågor kring ekonomi, sälj och marknadsföring och samtidigt skapa sig ett nytt spännande nätverk med andra företagare i området, säger Jenny Almén Linn.

Kursen är uppdelad på fyra gånger i vår med start den 13/1 i Utbildningens hus.
- För att få expertkompetens inom alla områden är det en specialist per kväll, berättar Jenny Almén Linn.

All information om kursen och hur du anmäler hittar du här: Företag 365
Men, det gäller att vara lite snabb, då platserna är begränsade.
- Vi hoppas mycket på att det ska slå väl ut och tror det finns ett starkt intresse, menar Jenny Almén Linn.