Näringslivsrankingen
Näringslivsrankingen

Positivt efter mindre positiv rankinggenomgång

Svenskt näringsliv besökte Alingsås för att prata ranking. Trots rekorddåligt resultat finns en förhoppningsfull känsla att företagsklimatet är på väg att repa sig i Alingsås. - Vi har god anledning att tro att det kommer vända åt rätt håll, säger kommunstyrelsens ordförande Joakim Järrebring(S).

Tillsammans med oppositionsråd Daniel Filipsson(M) skakade Joakim Järrebring hand om att skapa Alingsås Business Center förra året för att bland annat motverka en negativ näringslivsranking i grinden.

Han är fortfarande övertygad om att den satsningen, tillsammans med en rad andra, som till exempel digitaliseringsarbetet på Samhällsbyggnadskontoret kommer att ge resultat nästa år. 
- Resultatet speglar ju förra årets tyckande så det är inte förrän 2017 vi ser resultatet av satsningarna. Man ska inte springa händelserna i förväg men känslan är att det är mer positivt nu, menar han.

I nuläget är det oklart vilken ledning Alingsås får efter nyår men från start har den politiska enigheten kring Alingsås Business Center varit bred – och företagsklimatet är högt värderat.
Svenskt näringslivs representant under besöket, Cristina Riksén, passade också på att framhålla att det i Alingsås utan tvekan finns många livaktiga och spännande företag. 
Magnus Thordmark, Alingsås Business Center, talade också om de många samarbeten med bland annat branschorganisationer som nu är igång.
- Vi har börjat en resa tillsammans, som jag tror kommer att gå stadigt uppåt, säger han.