servicekontor
servicekontor

Servicekontor i Bjärke får allt fastare former

Öppningen av servicekontoret i Sollebrunn närmar sig, och efter en lunchträff hos Bjärke företagarförening börjar formerna ta sig allt mer fasta former. - Det är viktigt att vi nu tillsammans gör något bra av den här möjligheten, säger Björn Franke, administrativ chef på Alingsås kommun.

Representanter från Alingsås Business Center och Alingsås kommun träffade nyligen företagare i Bjärke under en lunch med Bjärke företagarförening.

Tanken var att gemensamt komma fram till formerna för det servicekontor som i vår öppnar på torget i Sollebrunn.
- En kommunlots med lokal förankring och möjlighet att någon gång i månaden träffa handläggare inom bygg- och miljö, är några av de idéer som kom fram vid träffen, berättar Björn Franke so mser positivt på möjligheten.
- Vi kommer fortsätta hålla den här dialogen med de som känner behoven bäst, det vill säga Bjärke företagarförenig men också andra bjärkebor med tankar och önskemål, konstaterar Björn.

Från första januari övergår lokalen till kommunens förfogande men ett exakt öppningsdatum är inte spikat.
Sedan tidigare är det aviserat att miljöskyddskontoret, liksom Alingsås Business Center med flera kommunala enheter och förvaltningar har intresse av lokal närvaro i Bjärke.
- Tidpunkt för exakt öppnande är beroende av hur mycket lokalen behöver anpassas och det är i sin tur beroende av vilken typ av verksamhet lokalen ska användas till, konstaterar en förväntansfull Björn Franke.